Honing
Dit vloeibare bijenproduct is een hoogwaardig voedingsmiddel. Door het hoge gehalte aan vruchten-en druivensuiker (fructose en glucose, cira 70%) en in mindere mate maltose. Bevat het ook vitaminen (B1,B2,B3, B5 en B6), aminozuren en vele essentiële mineralen en sporenelementen (o.a. kalium, fosfor, natrium, calcium, magnesium en ijzer).

Het oefent een positieve invloed uit op het menselijk lichaam, vooral de natuurlijke weerstand wordt groter. Fructose en glucose worden zonder vertering direct in het lichaam opgenomen en leveren direct energie aan het lichaam.

Gezondheidseigenschappen:
Honing is niet alleen een heel waardevol en gezond voedingsmiddel. Het is ook een waar medicijn. Al duizenden jaren wordt er daarom in medicinale recepten gebruik gemaakt van honing. Honing werkt zeer breed geneeskrachtig. Honing is antibacterieel en ontstekingsremmend. Daarnaast werkt honing ook versterkend op het immuunsysteem. Tevens werkt het goed bij stoornissen van de spijsvertering, de ademhaling en de bloedsomloop. Honing kan ook uitwendig gebruikt worden bij wondverzorging, brandwonden en wondgenezing (geeft minder littekenweefsel).