Stuifmeel
Dit bijenproduct zijn korrels (pollen) met uiteenlopende kleuren. De pollen zitten vol waardevolle voedingsstoffen (krachtig natuurlijk voedingssupplement). Het bevat vitaminen (A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K), veel eiwitten, antioxidanten, essentiële aminozuren en mineralen (calcium, fosfor, magnesium, koper, zink en silicium).

Bijen verzamelen het stuifmeel bij het bezoek aan bloemen aan de achterpoten en nemen het als een bolletje mee terug naar de bijenwoning. De pollen variëren vaak van kleur omdat de bijen verschillende planten bezoeken en iedere plant een specifieke kleur stuifmeel heeft.

Gezondheidseigenschappen:
Stuifmeel is een zeer belangrijke voedsel voor de bijen. Ook voor mensen heeft het veel positieve eigenschappen. Het bevordert het uithoudingsvermogen en geeft meer energie, zorgt voor een gezonde spijsvertering, darm, nieren en leverwerking, stimuleert het immuunsysteem, cholesterol (LDL) verlagend, verlaging nervositeit en stress, anti-allergisch (hooikoorts) en stimuleert de groei van nieuw huidweefsel.